مشاوره شغلی
داستان اول:
ژانت خانم ۲۹ ساله ایی است که در نتورک کار میکند، کار او خرید و فروش اوراق بهادار در بازار سهام است.
همه اشخاصی که شغل او را دارند ممکن است در ظرف چند دقیقه سود کلانی ببرند، یا در چشم بر هم زدنی ورشکست شوند؛ اخیرا با مردی شریک میشود که با هم به توافق رسیدهاند که در منافع با هم شریک باشند، به عبارت دیگر پول از مرد سرمایه گذار است و کار از ژانت.
در سه ماه گذشته او به طور متوسط هر ماه ۴۰۰۰ دلار سود کرده است، اما در ماه های پیش از عقد قرار داد ژانت به طور متوسط ماهانه ۱۲۰۰۰ دلار سود می برد؛ حالا با سود کمتر در شرایط روحی نامناسبی قرار دارد و حتی فکر خودکشی به سرش زده بود.
داستان دوم:
مونا کارمند خانم مجردی ست، که با همکار مرد متاهلش رابطه دارد، که هر آن ممکن است همسر آن مرد از این رابطه با خبر شود و برای دعوا و آبروریزی به شرکت بیاید و… مسئولین شرکت متوجه این موضوع شده اند، و حالا در بین دوراهی مانده اند که عذر یک یا هر دو نفر را بخواهند، اما مشکل اینجاست که با رفتن آنها چطور به زودی نیروی جایگزین پیدا کنند؟
اگر اقدامی نکنند با این احتمال که همسر مرد به شرکت بیاید و همه ی کارکنان متوجه بشوند و جو آشفته ای ایجاد بشود چه کنند؟ و یا از یکی از طرفین یا هر دو بخواهند که به متخصص مراجع کرده و سعی در حل مشکل داشته باشند در غیر این صورت بدانند موقعیت شغلی خود را به خطر انداخته اند.
داستان سوم:
فرید پسر 27 سالهای است که به تازگی از دانشگاه فارغ التحصیل شده است، او بشدت در گیر و دار انتخاب شغل است و گیج از اینکه میتواند شغلی مرتبط با رشته ی تحصیلی خود بیابد یا فرصت های شغلی بهتری سر راه او قرار دارد، حتی گاهی از انتخاب رشتهی تحصیلی خود حس پشیمانی می کند و تمام این چهار سال تحصیل را بیهوده و پوچ می بیند.
بنظر شما برای حل این مشکلات به چه کسی باید مراجعه کرد؟
شغل برای شما در زندگی چه مفهومی ست و چه جایگاهی دارد؟
تابحال در محیط کار و تضاد و تعارضات آن یا موضوعاتی در رابطه با انتخاب شغل، ماندن در کار فعلی یا تغییر شغل و ترس از رویارویی با مسائل پیش روی آن، شناخت بهتر خود و استعدادها و روحیاتتان به مشکلی برخوردهاید که نیاز به کمک یک مشاور داشته باشید؟
جالب است بدانید همانطور که برای مشکلات زناشویی و خانوادگی به مشاور خانواده و برای مشکلات تحصیل به مشاور تحصیلی مراجعه میکنیم برای مسائل مربوط به محیط کار و شغل نیز که یکی از مهم ترین بخش های زندگی مارا در برمیگیرد میتوانیم به مشاوری مراجعه کنیم که متخصص مسائل شغلی ست.
کمک به رشد و توسعه فردی و حرفهای، خودشناسی، استعدادیابی، شناخت ارزش ها، و تصمیم گیری شغلی با توجه به این موارد ارائه اطلاعات از مشاغل مختلف، بازار کار و فرصت های شغلی موجود، با توجه به مهارت ها و امکانات و محدودیت های افراد حل و فصل تضاد ها و تعارضات افراد در محیط کاری، کمک به نحوهی نوشتن رزومه و ارسال آن و همچنین آمادگی کارجو جهت حضور در مصاحبه شغلی، ایجاد تعادل بین نقش های مختلف مراجع در مسیر زندگی، کمک به ارتقا جایگاه شغلی و ارتقا کسب و کارها، کمک به تصمیم گیری های مهم شغلی از جمله ماندن در کار فعلی یا تغییر شغل.
خوب است بدانیم برای حل تک تک این موضوعات یا هر آنچه که زندگی شغلی و متعاقبا زندگی شخصی ما را دچار اختلال کرده است میتوانیم به مشاور شغلی مراجعه کنیم و این رشتهی نو با قابلیت رشد آن در حوزهی فردی و سازمانی را بهتر بشناسیم.